top of page

Vinproduktion i Umbrien: Druer og historie

Udforsk den respekterede vinregion i det centrale Italien, hjemsted for berømte druer som Sangiovese, Sagrantino og Canaiolo.


Umbrien er en region i det centrale Italien, der er kendt for sin vinproduktion. Vingårdene i regionen spænder over et stort område, og de produktive druer inkluderer Sangiovese, Canaiolo, Ciliegiolo, Trebbiano og Grechetto.


Sangiovese druen er måske den mest berømte af alle, og den er hovedingrediensen i den berømte Chianti vin. Sangiovese druen har en intens, kirsebærfarvet farve og en tæt, tanninholdig struktur, der gør den velegnet til vinproduktion. Canaiolo druen er også almindeligt anvendt i Umbrien, og den bidrager med en blødere struktur og en frugtagtig smag til vinen.


En anden populær druesort i Umbrien er sagrantino, der er kendt for sin fyldige, tanninholdige struktur og intense smag. Druen bruges til at lave den berømte Sagrantino di Montefalco vin, der er en af de mest respekterede viner i Umbrien.
Sagrantino druen er opkaldt efter sagrantino træet, der er en slags valnød, og druen har en mørk, purpurfarvet farve. Den har en fyldig, tanninholdig struktur, der gør den velegnet til lagring. Vinen har en intens, frugtagtig smag med noter af kirsebær, hindbær og violer.


Sagrantino druen er en af de mest respekterede druer i Italien, og den anses for at være en af de mest eksklusive og luksuriøse viner i landet. Denne druesort dyrkes kun i begrænsede mængder, og vinen er derfor meget eftertragtet og kan være svær at få fat i.


Hvis du er en vinelsker, så bør du helt sikkert prøve en Sagrantino di Montefalco vin, næste gang du har muligheden. Du vil blive belønnet med en unik, intens og fyldig vinoplevelse, som du sent vil glemme.


Umbrien har en lang historie inden for vinproduktion, der kan spores helt tilbage til Etruskerne. I dag er Umbrien en af de mest respekterede vinproducerende regioner i Italien, og vinene fra regionen har en stor efterspørgsel på verdensmarkedet.

Vingårdene i Umbrien ligger ofte i højderne, hvilket bidrager til deres kvalitet. Klimaet i regionen er køligt og tørt, hvilket er ideelt for vinproduktion. Vingårdene i Umbrien er også kendt for at være meget bæredygtige, og mange af dem anvender økologiske metoder for at dyrke druerne.
Umbrien er hjemsted for nogle af de mest respekterede vinproducenter i Italien, såsom Antinori, Paolo Bea, Bocale og Romanelli. Disse producenter har en lang tradition for at lave kvalitetsvin, og deres produkter er efterspurgte på verdensmarkedet.

I alt producerer Umbrien omkring 30 millioner flasker vin om året, og vinene fra regionen er kendt for deres fyldige smag og struktur. Hvis du er en vinelsker, så bør du helt sikkert prøve nogle af de lækre vine fra Umbrien, vi har dem lige her i shoppen!bottom of page
Trustpilot