top of page

Vinklassifikation i Italien: Forstå DOC, DOCG, IGT og Vino da Tavola

- Lær om historien bag DOC-systemet og de strenge krav, der stilles til produktionen af italienske DOC

Italien er et af verdens førende vinproducerende lande og har en lang historie inden for vinproduktion. Vinindustrien i Italien er reguleret af en række love og bestemmelser, der sikrer, at vinene opfylder visse kvalitetskrav og er fremstillet på en bestemt måde.

Klassificering af italienske rødvine er igang med vineksperter der markere point med smagning af mange slags rødvin

En af de mest kendte vinklassifikationssystemer i Italien er Denominazione di Origine Controllata (DOC) og Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG). Disse systemer klassificerer vinene efter deres oprindelse og produktionsmetode og sikrer, at vinene opfylder bestemte kvalitetskrav.

DOC-vinene kommer fra specifikke regioner i Italien og er fremstillet efter strenge produktionsregler. DOCG-vinene er en endnu mere restriktiv kategori, hvor vinene skal opfylde endnu højere kvalitetskrav end DOC-vinene. Derudover skal DOCG-vinene også gennemgå en blindsmagning, før de kan få DOCG-status.

Der findes også Indicazione Geografica Tipica (IGT) vin, som er vin fra specifikke regioner i Italien, men som ikke nødvendigvis opfylder alle kravene for DOC- eller DOCG-vin.

Til klassificering af italienske rødvine ses rødvine i glas på et bord

En anden vinklassifikation i Italien er Vino da Tavola, som er vin, der ikke opfylder kravene for DOC-, DOCG- eller IGT-vin. Vino da Tavola vin er ofte billigere end andre kategorier, da de ikke har de samme kvalitetskrav.

Vinklassifikationer som DOC, DOCG og IGT er med til at sikre kvaliteten af italienske vin og hjælper forbrugerne med at navigere i det store udvalg af italienske vin. Så næste gang du skal vælge en italiensk vin, kan du holde øje med vinklassifikationen for at få en idé om kvaliteten og oprindelsen af vinen.


Du finder Italiens lækreste klassificerede vine i vores webshop her


bottom of page
Trustpilot