top of page

Vinimportørens julehilsen

Opdateret: 25. dec. 2021


Rusticone logo fra vinshoppen der sælger vegansk vin

Anden er i ovnen, kartoflerne skrællet og Bocales Montefalco Sagrantino “Ennio” er åbnet og hældt på karaffel til iltning. Med andre ord, juleaften nærmer sig. Her hos Rusticone er det en helt særlig jul, for første gang skal julevinen være noget vi selv har importeret. Vi har fra vores lancering haft julekassen til salg, som vi mener er den perfekte vinmenu til et af årets vigtigste måltider.

Herhjemme vil vi åbne Montefalco Rossoen til kokken og andre gæster i køkkenet, mens maden laves færdig. Herefter vil Montefalco Sagrantino serveres til den første portion af maden, mens hovedretten afslutningsvis vil blive ledsaget af Montefalco sagrantino “Ennio”, der er Bocales absolute topvin, opkaldt efter gårdens gurndlægger Ennio Valentini. Til Risalamande vil der blive serveret Montefalco Passito, som beskrevet i sidste blogindlæg er den perfekte dessertvin til den tunge risalamande, da dens tanninsstruktur giver et stærkt modspil til de søde noter fra desserten.


Som nævnt har jeg allerede dekanteret den første vin, Ennioen er stadig meget ung og dens tanniner vil være ligeledes, derfor får den masser af ilt, så den har mulighed for at åbne sig og give plads til de frugtnoter tanniner kunne overdække ellers.

Jeg påtænker at dekantere den almindelige Montefalco Sagrantino 2 timer før maden og Passitoen får 30 minutter. Her er det ligegyldigt om dekanteringen sker i en dertilrettet karaffel eller om det er den lyseblå Magrethe-skål der bruges til opbevaringen, vinen kan med en tragt bare hældes tilbage i flaskerne lige inden serveringen.

Vinmark Sagrantino i montefalco Umbrien

December måned har også budt på Rusticones første måned, hvor webshoppen har været åben. Vi har været yderst taknemmelige for de dejlige tilbagemeldinger vi modtager, både i forhold til service, indpakning og selvfølgelig vinenes kvalitet.

Vi håber 2022 vil give os endnu flere dejlige oplevelser med webshoppen, men især glæder vi os til at kunne afholde nogle fysiske events, hvor vi for alvor kan få præsenteret jer alle for vores passion og dele dejlige oplevelser sammen.


For at modtage invitationer til de kommende events, vil jeg foreslå at melde jer til sitet, så modtager i også en notifikation om nye posts på bloggen.


Rigtig god jul!bottom of page