top of page

Tilståelse:

Dogmer har altid fyldt meget i mit vinliv.


I første omgang var det grundlæggende holdninger fra WSET (Wine & spirits education trust) og hele den kommercielle vinverden.

Da jeg senere opdagede de mere traditionelle metoder baseret på minimal intervention, gik jeg all in. For mig handlede det meget om at søge "den rigtige vej". Det var en del af rusen, som fik dig til at føle sig som en frygtløs eventyrer af skatte, som næsten ingen andre kendte til.

I det sidste år har jeg genbesøgt producenter, jeg plejede at drikke meget af, men efterfølgende har forladt på grund af de (indrømmet) nyere Instagram-fænomener. Jeg har også spurgt flere betroede venner (andre brancheeksperter) til råds og derefter dykket ned først ned i juicen uden at bekymre mig om, hvor producenten faldt på den seneste og bedste renhedstest-skala.

Vinbonde rækker langefinger med naturvin i hånden

For nylig fik vi en masse prøver tilsendt fra en producent, som vi skulle være med til at promovere og lave smagninger for dem.

I vores korrespondancer frem og tilbage med vingården, nævnte de, at de inkluderede hele porteføljen blot for fuldstændighedens skyld, men "du vil nok ikke have lyst til at fremhæve det, da det ikke er gjort med vild gær. "Det er velsmagende vin og særdeles vellavet. Selvfølgelig vil jeg fremhæve det. Havde jeg virkelig fremstillet mig selv som så ufleksibel?

Desværre støder jeg jævnligt på nej-sigere, ikke-troende og almindelige hippiesnobber, der er helligere end dig og mig, og indrømmet, jeg synes ofte, at naturvinsentusiaster er mere dogmatiske end deres konventionelle modstykker.Mistanken om, hvorvidt visse vine faktisk er naturlige, hænger som en tung gyllestank og hele regioner afskrives, fordi ingen interesserer sig for dem og frelste apostle spreder en tro på, at enhver floskel er helligbrøde.

Selvfølgelig elsker jeg ideen om biodynamiske vinmarker, der producerer frugt, der er gæret med vildgær og aftappet ufinet og ufiltreret uden tilsætning. Når nogen kan lykkes med det, og skabe ren, fejlfri vin, er det vidunderligt.

Efter et par år i modningsskabet, begyndte revnerne (uundgåeligt) at blotte sig. Jeg blev pludselig opmærksom på min egen proselytisering af den religion, jeg selv var medvirkende til at skabe


Vinmark med naturlige vine

Hvis der er en logisk grund til, at vinmageren følte, det var bedst at guide processen, og resultaterne naturligvis er solide, så ville jeg være skør, hvis jeg ikke kunne nyde dem.

Jeg smager uendelig meget forskellig vin, og erkendt, meget af det er dårligt, hvilket ikke desto mindre gør nydelsen af de gode vine endnu mere fantastiske. En dårlig vin er ikke dårlig på grund af et forkert træk - ofte er det en række dårligt kalkulerede, usunde beslutninger, og den fejlbehæftede vin er et resultat af kumuleringen af alle disse dårlige valg. Det er bl.a. derfor, udtrykket hedder ”minimal” eller "lav" intervention, "da vi rejste i sommer, var der druer, og da vi vendte tilbage i efteråret, var der små vinpytter på jorden, som vi tappede direkte"...


Det minder mig om en vinbonde, der engang fortalte mig om deres vingårdsejer, som naivt antog, at druerne blev plukket, smidt i en skraldespand, og vinen "bare lavede sig selv". Hvilken forestilling!


En af ​​fordelene ved, at du tager mine anbefalinger og læser denne blog, er, at jeg yder en service til at undersøge grænsen mellem rimelig indgriben og sjælløs udvinding af sted og tid. I sidste ende er meget af diskussionen om "naturlig, nøgen vin" ført denne idé om "renhed" lidt for langt - og endnu engang bare understreget det åbenlyse behov for en nuanceret tilgang

Umbrien er berusende og let at falde pladask ned, jeg er blevet smaskforelskede og herfra udspringer vores hashtag: #IoBevoSagrantino, oversat; jeg drikker Sagrantino. – nu er du advaret! Du vil måske aldrig tage derfra igen!.


Efter at have beskæftiget mig med vine fra denne mærkeligt undervurderede region, kan jeg ikke forestille mig et bedre sted at afpudse den naturlige tilgang; Luften er ren, jorden er rig, og livet bevæger sig langsommere her, hvilket tvinger dig til at stoppe op og lytte til, hvad naturen forsøger at fortælle dig.

solnedgang over vegansk vin mark

Bliv en del af bevægelsen på Rusticone.dk og oplev magien i flaskerne på.


Vil du dykke længere ned i naturvin kan du følge med her på bloggen og få notifikationer ved at tilmelde dig sitet længere oppe. Gå heller ikke glip af de tidligere indlæg vi har om vegansk vin og den veganske vinbondes beslutninger.bottom of page