top of page

Sangiovese - den italienske druesort med stor smagsdybde

Lær om den klassiske druesort fra Toscana, der er kendt for sine elegante vine med frugtige og krydrede noter

Sangiovese er en druesort, der stammer fra Italien, og det er en af de mest almindelige druesorter i Toscana-regionen. Sangiovese druer bruges til at lave en række kendte italienske vine, herunder Chianti, Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montepulciano.


Klase med Sangiovese druer i Umbrien Italien

Sangiovese druer har en tæt, purpurrød farve og en karakteristisk, frugtagtig smag med noter af kirsebær, hindbær og tørrede frugter. Vin lavet på Sangiovese druer er ofte tanninholdige og har en god syre, hvilket gør dem velegnede til at akkompagnere kødretter og oste.


Sangiovese druer trives bedst i kølige klimaer med god soludsættelse, og de kræver en vis mængde tørke for at opnå den bedste kvalitet. Toscana er et ideelt sted at dyrke Sangiovese druer, da regionen har de perfekte klimatiske forhold.


Der findes en række forskellige kloner af Sangiovese druer, hver med sine egne unikke egenskaber. For eksempel er klonen Sangiovese Grosso, også kendt som Brunello, en af de mest eftertragtede kloner, da den giver vin med en intens farve og en dyb, kompleks smag.


Vindruer af sorten Sangiovese på en vinranke i Umbrien Italien

Sangiovese druer er også blevet dyrket i andre dele af verden, herunder Californien og Australien, hvor de bruges til at lave vin med en smag, der minder om den traditionelle italienske vin.


Hvis du er fan af italiensk vin, bør du helt sikkert prøve en Sangiovese-baseret vin. Du vil ikke blive skuffet over den frugtagtige smag og de tanninholdige struktur, der gør denne druesort så unik.
Sangiovese bruges i Umbrien til at supplere den vilde Sagrantino drue, det skaber nogle dejlige frugtige vine som Bocales Rosso

bottom of page