top of page

Sagrantino


Den hellige drue


Hos Rusticone har vi naturligvis smagt alverdens forskellige vine, alt fra de kendte områder i Spanien, Frankrig, Italien og Tyskland, men selvfølgelig også de oversøiske, som USA, Chile, Argentina, New Zealand og Australien. Vi har smagt på mere “eksotiske” områder i Ungarn, Slovenien, Kroatien og en overraskende god Chardonnay fra Nord Makedonien er også blevet tilsmagt.

Det har skabt nogle fuldstændig fantastiske smagsoplevelser og selvfølgelig nogle knapt så fantastiske. Men selvom vi har smagt så bredt omkring, så har vi aldrig fundet så stor kvalitet som vinene fra Umbrien, hvor Sagrantino indgår.

Vegansk vin fremstillet på Sagrantino høstes

Sagrantino kommer fra det italienske ord “Santo” der betyder “hellig”, at italienerne i tidernes morgen navngav druen som noget guddommeligt kan vi kun være enig i!


Sagrantino druen er meget lilla i farven når den er modnet, med en ret kraftig skal og druestørrelsen er mindre end de fleste vindruesorter. Stokkene giver forholdsvist lavt udbytte, de fleste Rossoer fra Umbrien vil derfor være blandet op med større mængder af andre druesorter, oftest Sangiovese. Druesorten stammer fra Umbrien og det er fortsat her den stort set kun bliver dyrket.


Sagrantino indeholder rigtig høje mængder tanniner, der udover at give vildt komplekse vine, også giver et modningspotentiale der nærmest kun kan matches af Baroloer lavet på den gamle tradition. Da Sagrantino har så meget power givet fra druen i sig selv, har den af de umbrienske vinbonder, blevet vurderet oplagt til brug i naturlige og veganske vine. Druen er svær at håndtere i forhold til produktion af vin på den, men den behøver ikke tilsætningsstoffer for, at skabe store vine.


På vores webshop kan du finde vores udvalg af vine lavet på Sagrantino, hvor jeg vil anbefale Bocales Montefalco Sagrantino DOGC, der tydeligt viser hvor fantastisk en drue det er vi har fundet!


Følg med på bloggen for ny inspiration, i kan melde jer til på sitet her foroven, så får i en notifikation når vi offentliggør nyt matriale.


bottom of page
Trustpilot