top of page

Sådan laver du den bedste rødvinsglace

- Giv dine desserter og kager et lækkert twist med rødvinsglace

Rødvinsglace er en lækker og smagfuld tilføjelse til mange forskellige retter, og den er særligt velegnet til at pynte på desserter og kager. Derudover kan rødvinsglace også bruges til at tilføje en lille smagsboost til fx chokoladekager, marinade til bøf eller til at lave en lækker sauce til kødretter.


Dampende dessert med rødvinsglace lavet på Bocale Sagrantino Montefalco DOCG

Men hvordan laver man egentlig den bedste rødvinsglace? Det kan være lidt af en udfordring, da rødvinsglace ofte kan blive for bitter eller for sød, hvis man ikke får den balanceret rigtigt. Derfor skal du følge disse trin, når du vil lave den perfekte rødvinsglace:


Vælg en god rødvin: Rødvinsglace laves som regel af en tør rødvin, så det er vigtigt at vælge en rødvin, der har en god smag og ikke er for bitter. Prøv at vælge en rødvin, der har frugtige noter, da dette kan give en god balance i smagen. Vi foreslår Molinetta fra Romanelli, der har en enorm dybde allerede i flasken, som dermed giver en ekstra dimension til din glace.


Tilsæt sukker: Rødvinsglace skal have en sød smag, men det er vigtigt ikke at tilsætte for meget sukker, da det kan overskygge rødvinens smag. Tilsæt derfor sukker lidt ad gangen, indtil du opnår den ønskede sødme.


Reducer rødvinen: Før du kan lave rødvinsglace, skal du reducere rødvinen ved at koge den ind, indtil den har den ønskede konsistens. Dette kan tage lidt tid, så sørg for at have god tid, når du laver rødvinsglace.


Tilsæt smag: Du kan tilføje smag til rødvinsglace ved at tilsætte fx kanel, nelliker eller laurbærblade. Prøv dig frem og se, hvad du bedst kan lide.


Lad glacen stivne: Når du har opnået den ønskede konsistens og smag, skal du hælde rødvinsglacen i en passende beholder og sætte den i fryseren, indtil den er stivnet. Dette kan tage et par timer, så husk at planlægge i god tid, hvis du vil have rødvinsglace til en bestemt anledning.

Kobber gryde med rødvinsglace lavet på Romanelli Molinetta Montefalco Rosso Reserva DOC

Når rødvinsglacen er færdig, kan du servere den til desserter såsom chokoladekage, hind


Rødvinsglace er en lækker tilføjelse til mange forskellige retter, og det er nemt at lave, hvis du følger de ovennævnte trin. Når du har fundet den perfekte balance mellem rødvin, sukker og eventuelle tilsatte smagsstoffer, kan du nyde din rødvinsglace med god samvittighed.


Rødvinsglace er særligt velegnet til at pynte på desserter og kager, men den kan også bruges til at tilføje en lille smagsboost til fx marinade til bøf eller til at lave en lækker sauce til kødretter. Så hvad venter du på? Giv dig i kast med at lave den bedste rødvinsglace, og nyd den med familie og venner.


Du finder rødvin til din glace her i shoppenbottom of page
Trustpilot