top of page

Orangevin: Den komplekse smag og unikke fremstilling af en vin i en klasse for sig

– Opdag de subtile nuancer i smagen af orangevin og lær om den traditionelle fremstillingsteknik

Kvinde drikker orangevin fra Umbrien i Italien fra vinglas

Orangevin, også kendt som hudkontaktvin eller ambervin, er en type hvidvin, der fremstilles ved at efterlade drueskallerne i kontakt med mosten i en længere periode under gæringen. Dette resulterer i en vin med en distinkt amberfarve eller orangefarve, hvilket giver navnet.

Orangevin har en lang og indholdsrig historie, der kan spores tilbage til gamle civilisationer. De gamle georgiere er for eksempel troet at have lavet orangevin i tusinder af år ved hjælp af en traditionel proces kaldet "qvevri" -gæring. I denne proces knuses druerne og placeres i en stor lerbeholder kaldet en qvevri, sammen med deres skaller, kerner og stilke. Qvevrien lukkes derefter og graves ned i jorden, hvor vinen gærer i flere måneder eller endda år.

Orangevin har set en genopblomstring i popularitet de senere år, især inden for natural wine-bevægelsen. Mange naturlige vinproducenter foretrækker denne hudkontaktmetode, da den giver mulighed for en mere udtryksfuld og nuanceret vin, da drueskallerne bidrager med tanniner, farve og andre komplekse smage til vinen.

Kvinde smiler til et glas orangevin fra Umbrien i Italien, vinen er produceret af Romanelli

Orangevin kan laves af en række druesorter, herunder Chardonnay, Riesling og Pinot Grigio. Den har tendens til at have en mere fyldig krop og en mere tannisk struktur end traditionelle hvide vine, og kan nydes som aperitif eller serveres sammen med mad.

Selvom orangevin måske ikke er så kendt som andre typer vin, er det bestemt værd at søge efter på grund af sine unikke smage og rige historie. Uanset om du er en erfaren vinconnoisseur eller en begynder, der ønsker at udforske nye typer vin, er orangevin en lækker og interessant mulighed at tilføje til din vinkasse.


Hos Rusticone har vi gennemsmagt over 100 orangevine, for at vælge den allerbedste til dig! Hos Devis Romanelli sker der magi i kælderen og "Le Tese" bliver skabt! En fuldstændig enestående smagsoplevelse, hvor du begynder at overveje om man overhovedet behøver drikke andre vine end bare denne! find den her!


bottom of page