top of page

Merlot - en af de mest populære druesorter til vinproduktion i Frankrig og Italien


Lær om druesorten Merlot, der er kendt for sine elegante, frugtige vine med noter af røde frugter, lakrids og krydderier


Merlot er en af de mest populære druesorter til vinproduktion i Frankrig og Italien, og den findes i mange af verdens vinproducerende regioner. Druesorten er kendt for sine elegante, frugtige vine med noter af røde frugter, lakrids og krydderier.

Vinglas med Merlot og Sagrantino, fra vinproducenten Bocale i Umbrien i Italien. Vinen er Rosso DOC

Merlot-druer vokser bedst i varme, solrige klimaer, og de trives især i regioner med kalkholdig jord. I Frankrig findes Merlot især i Bordeaux-regionen, hvor den anvendes til produktionen af nogle af verdens mest berømte vine, såsom Château Pétrus og Château Margaux. Frankrig er også hjemsted for en række andre prestigefyldte Merlot-baserede vine, såsom Saint-Émilion og Pomerol.


I Italien findes Merlot også i mange vinproducerende regioner, såsom Toscana og Umbrien. Merlot-vinene fra disse regioner er kendt for deres fyldige, frugtige smag og deres elegante, røde farve. I Toscana findes Merlot ofte i blendet med andre druesorter, såsom Cabernet Sauvignon, i supertoscanere, mens i Umbrien ofte kombineres med Sagrantino, som med Bocales Rosso DOC.

Merlot har en raffineret og afrundende kvalitet, der i samarbejde med Sagrantino, skaber en super god harmoni i flasken.


Merlot-druer er også populære i andre vinproducerende lande, såsom USA, Australien og Chile. Vinene lavet på druesorten kan variere i smag og kvalitet afhængigt af den specifikke vinproducerende region og de lokale klimaforhold.


Uanset om du er til fyldige, frugtige Merlot-vine fra Italien eller elegante, krydrede Merlot-vine fra Frankrig, så kan du finde noget, der falder i din smag. Prøv at parre Merlot-vinene med mad som oksekød, lam eller stærke oste for den ultimative smagsoplevelse.


Du finder vores udvalg af vine i shoppen

bottom of page
Trustpilot