top of page

MEGA-Guide til mousserende vin til nytårsaften: Vælg den helt rigtige vin til din fejring"

Nytårsaften er den perfekte anledning til at fejre og skåle ind i det nye år med en god mousserende vin. Der findes mange forskellige typer af mousserende vin på markedet, og det kan være svært at vælge den helt rigtige til lejligheden. I dette blogindlæg vil vi give dig en guide til, hvilken mousserende vin du skal vælge til nytårsaften, så du kan finde den perfekte vin til din fejring. Vi vil kigge på de mest populære mousserende vine, herunder Champagne, Cava, Prosecco, Asti og Crémant, og hjælpe dig med at vælge den helt rigtige vin til lejligheden.

Champagne flaske der popper med champagne vinen

Mousserende vin passer perfekt til fejring, og det er ingen hemmelighed at den er en favorit til nytårsaften. Der er flere årsager til at mousserende vin passer så godt til festlige anledninger:

 1. Mousserende vin er festlig og glamourøs: Det er ingen tvil om at mousserende vin har en luksuriøs og festlig vibe. Det kan være med til at løfte stemningen på en fest lige fra proppen springer!

 2. Mousserende vin er enkel at drikke, da den har en frisk og let smag. Det gør den perfekt til at skåle med og til at fejre med, hvorfor de fleste kan være med, hvis man altså har valgt den rigtige!

 3. Mousserende vin passer til mange forskellige retter, da den har en let og frisk smag. Det gør den perfekt til at drikke sammen med forretter, hovedretter og desserter, så drop ideen om kun at lade propperne springe når rådhusklokkerne ringer, imponer dine gæster med mousserende vin til maden!

 4. Mousserende vin er et symbol på fest og fejring: Det er blevet en del af nytårsaften traditioner verden over, og det er ikke ualmindeligt at skåle ind i det nye år med et glas mousserende vin.

Alt i alt er mousserende vin et perfekt valg til fejring og særligt til nytårsaften. Det kan være med til at løfte stemningen, og det er enkel at drikke sammen med en bred vifte af retter. Det er også blevet et symbol på fest og fejring, og det er en del af nytårsaften traditioner verden over.


Varianter af mousserende vine


Mousserende vin findes verden over, vi har udvalgt de mest kendte områder, hvor kvaliteten er i top og man stadig kan lave nogle kup!


Champagne er den mest kendte og eksklusive mousserende vin, og den er et oplagt valg til nytårsfejringen. Champagne må kun produceres i et lille område i Frankrig, det giver noget ekslusivt allerede der.

Der er flere årsager til, at Champagne passer så godt til nytårsaften:

 1. Champagne har en festlig og glamourøs vibe: Champagne er den mest luksuriøse mousserende vin, og den har en festlig vibe. Det er derfor oplagt at vælge Champagne til nytårsfejringen, da den kan bidrage til at skabe en luksuriøs og glamourøs stemning.

 2. Champagne har en kompleks og elegant smag: Champagne har en kompleks og elegant smag med noter af fersken, pære og brunet smør. Det gør den perfekt til at skåle med og til at fejre med, da den har en smag, der passer til mange forskellige retter.

 3. Champagne passer til mange retter. Hvis du står med en flaske champagne i hånden, så udnyt dens enorme kvalitet og server den til en af retterne. Vinen vil komme mere til sin ret og du risikere ikke den går til spilde i stressen for at springe ind i det nye år. Champagne har ofte en kompleksitet og styrke, der gør den oplagt til alle retter du skulle vælge at servere den til.

 4. Champagne er blevet et symbol på fest og fejring, og det er ikke ualmindeligt at skåle ind i det nye år med et glas Champagne. Dine gæster vil derfor ret hurtigt kunne se, at du har gjort noget særligt ud af situationen, ved at der står en flaske Champagne til servering.

Alt i alt er Champagne et oplagt valg til nytårsfejringen. Det har en festlig og glamourøs vibe, en kompleks og elegant smag, passer til mange retter, og er et symbol på fest og fejring. Ingen over kongen, med sine nøddeagtige tenderende til brunede smør noter, er Champagne bare uovertruffen, især til mad, men vær beredt på at betale mere for Champagnen, end på de resterende vine du vil servere på aftenen. Kvalitet koster og producenterne ved godt hvad de er værd i Champagne distriktet.


Cava er en mousserende vin fra Catalonia i Nordøst-Spanien, hvor stolte traditioner har gjort dette område til en topspiller på markedet. Cava er et oplagt valg til nytårsfejringen. Der er flere årsager til, at Cava passer så godt til nytårsaften:

 1. Cava har en frisk og frugtig smag: Cava har en frisk og fruktig smag med noter af hvite blomster, citrus og grønne æbler. Det gør den perfekt til at skåle med og til at fejre med, da den har en let og forfriskende smag.

 2. Cava passer til mange retter: Cava passer til mange forskellige retter, da den har en let og frisk smag. Det gør den perfekt til at drikke sammen med forretter og desserter.

 3. Cava er god til prisen: Cava er generelt en god værdi for pengene, da den ofte er billigere end Champagne, men stadig har en høj kvalitet. Det gør den perfekt til nytårsfejringen, da man kan vælge en god vin uden at skulle bruge en formue.

 4. Cava er et symbol på fest og fejring: Selvom Cava ikke er så kendt som Champagne, er det stadig blevet et symbol på fest og fejring. Det er ikke ualmindeligt at skåle ind i det nye år med et glas Cava.

Alt i alt er Cava et oplagt valg til nytårsfejringen. Det har en frisk og frugtig smag, passer til mange retter, er god til prisen, og er et symbol på fest og fejring. Cava lyder ikke så fornemt for de snerpede gæster, men når propperne springer, så er det jo trods alt sjovere at kunne gøre det flere gange på en aften. Pengene du sparer på flasken, kunne man jo smide efter en sabel, så er der altså lagt op til fest!


Prosecco er en mousserende vin fra Veneto-regionen i Nordøst-Italia, og den er et oplagt valg til nytårsfejringen. Navnet betyder "næsten tør", så alle dem der er trætte af at snerpe næsen når de drikker mousserende vin, kan bare komme an, for du er forberedt! Der er flere årsager til, at Prosecco passer så godt til nytårsaften:

 1. Prosecco har en frugtig og frisk smag med noter af hvide blomster, melon og æble. Det gør den perfekt til at skåle med og til at fejre med, da den har en let og forfriskende smag.

 2. Prosecco passer til mange forskellige retter, da den har en let og frisk smag. Det gør den perfekt til at drikke sammen nytårstorsken, der har aldrig haft en bedre ledsager.

 3. Prosecco er god value for money, du får de bobler der er nødvendig for fejring af det nye år uden at springe banken.

 4. Selvom Prosecco ikke er så kendt som Champagne, er det stadig blevet et symbol på fest og fejring. Det er ikke ualmindeligt at skåle ind i det nye år med et glas Prosecco. Dine gæster vil oftere blive imponeret, når du kan diske op med høj kvalitet, uden der står champagne på flasken.

Alt i alt er Prosecco et oplagt valg til nytårsfejringen. Det har en frugtig og frisk smag, passer til mange retter, er god til prisen. Især spændende til dessert med en frugtig is, her vil prosecco kunne skinne ekstra kraftigt igennem, men til nytår er den også et stærkt bud!


Asti er en mousserende vin fra Piemonte-regionen i Nord-Italia, Asti er en crowdpleaser, dens sødme er tillokkende og kvinderne elsker søde bobler og det gør mænd faktisk også, de siger det ofte bare ikke så højt. Der er flere årsager til, at Asti passer så godt til nytårsaften:

 1. Asti har en sød og frugtig smag: Asti laves af Moscato-druen, den har smag med noter af honning, pære og melon. Det gør den perfekt til at skåle med og til at fejre med, for alle deltagere til festen.

 2. Asti passer til mange forskellige retter, da den har en let og sød smag. Det gør den perfekt til at drikke til især desserter.

 3. Asti er god til prisen: Asti er generelt en god værdi for pengene, hvor de fleste sjældent bliver skuffet, andet end den frankofile type, som man nødigt inviterer til fest. Asti perfekt til nytårsfejringen, da man kan vælge en god vin uden at skulle bruge en formue.

 4. Asti kan drikkes hele natten lang, hvor en mere syrlig mousserende vin kan blive for hård ved smagsløgene i løbet af aftenen, så er Astis sødme, med til at holde munden læsket.

Alt i alt er Asti et oplagt valg til nytårsfejringen. Det har en sød og frugtig smag, er god til prisen, og er et symbol på fest og fejring. Vælg Asti hvis der er mange der giver udtryk for de ikke mener de kan lide mousserende vin. Mange kender Asti og ved det er let-drikkeligt og du står derfor sjældent tilbage med halvfyldte glas og en flaske du selv skal drikke det hele af.


Spumante er en italiensk mousserende vin, og den er et oplagt valg til nytårsfejringen. Der er flere årsager til, at Spumante passer så godt til nytårsaften:


Spumante har en frisk og frugtig smag med noter af gær, citrus og hvide blomster. Det gør den perfekt til at skåle med og til at fejre med, da den har en let og forfriskende smag.


Spumante er god til prisen: Spumante er generelt en god værdi for pengene, Spumante ligger i den allerbilligste ende i denne guide, skal du derfor bruge budgettet i Rusticones shop så er Spumante et godt bud!



Det sidste forslag vi giver, er gaven til dem der har læst hele opslaget til ende, for her kommer årets bedste tip:


Crémant er en mousserende vin fra Frankrig, mange kalder den Champagnes lillebror, meb sådan har producenterne det altså ikke! den er et oplagt valg til nytårsfejringen for den vininterreserede, der har luret hvor kvalitet og pris går hånd i hånd.

Der er flere årsager til, at Crémant passer så godt til nytårsaften:

 1. Crémant har en kompleks og elegant smag: Crémant laves på samme måde som Champagne, men fra andre regioner i Frankrig. Den har en kompleks og elegant smag med noter af gær, citrus og hvide blomster. Det gør den perfekt til at skåle med og til at fejre med! Med en smuk gylden farve, hvor boblerne kan lege tagfat i!

 2. Crémant passer til mange forskellige retter, da den har en let og frisk smag. Cremant kan serveres når på aftenen du lyster, medmindre i kører med kraftigt rødt kød til hovedretten, der vil den nok falde lidt i dårlig jord.

 3. Crémant er god til prisen: Crémant er generelt en god værdi for pengene, da den ofte er billigere end Champagne, men stadig har en høj kvalitet. Det gør den perfekt til nytårsfejringen, da man kan vælge en god vin uden at skulle bruge en formue, brug pengene på at købe en flaske eller 2 ekstra!

 4. Crémant er et symbol på stolte franske traditioner og en flaske på bordet fortæller en historie om en vært der har tænkt sig om og gjort sig umage da han/hun skulle vælge vinmenuen (Det kan jo være hårdt nok at læse i 10 minutter!)

Alt i alt er Crémant et oplagt valg til nytårsfejringen. Det er en flaske Cremant der kommer på bordet når vi skal fejre nytåret i Rusticone, endda både til dronningens nytårstale og til midnat! Derimellem skal der vin fra shoppen på bordet!



bottom of page