top of page

Høsten af vindruer til vinproduktion i Italien - en vigtig del af vinproduktionenHøsten af vindruer til vinproduktion er en vigtig del af vinproduktionen i Italien og andre vinproducerende lande. Høsten foregår typisk i september og oktober, når druerne er modne og har den rette sukker- og syrebalance.

Vinmark ved Montefalco i Umbrien i Italien klar til vinhøst med Sagrantino

Der findes mange forskellige druesorter, der anvendes til vinproduktion i Italien, men de mest kendte er Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot og Sagrantino. Hver druesort har sine egne kendetegn og egenskaber, der påvirker smagen og kvaliteten af vinen.


Høsten af vindruer til vinproduktion foregår enten manuelt eller ved hjælp af maskiner. Manuel høst er den traditionelle metode, og den anvendes ofte til produktionen af topkvalitetsvine. Maskinehøst er en hurtigere metode, der er mere effektiv, men den kan være mindre skånsom over for druerne og derfor resultere i lavere kvalitet vin.


Efter høsten skal druerne gæres for at omdanne sukker til alkohol. Gæringen foregår i store træ- eller ståltanke, hvor druerne lægges sammen med gærceller, der omdanner sukkeret til alkohol. Efter gæringen lagres vinen i flasker eller fade, hvor den modner og udvikler sin smag og aroma.


Høsten af vindruer er en vigtig del af vinproduktionen i Italien og andre vinproducerende lande, og den er med til at sikre, at vinene har den rette smag og kvalitet. Uanset om du er til fyldige, krydrede rødvine eller elegante, frugtige vine, så kan du finde noget, der falder i din smag i Italien.


Smag hvordan vores vinbønder har udvalgt de helt rigtige druer i vores webshop.

bottom of page