top of page

DOCG-klassifikationen: Den højeste kategori inden for italiensk vinproduktion"

Et dyk ned i Umbrien og sagrantino-druen, der producerer fremragende DOCG-vine


Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG) er den højeste kategori inden for Indicazione Geografica Tipica (IGT) klassifikationen i Italien, og det er udvalget af italienske vine, der opfylder de allerstrengeste krav til oprindelse, produktionsmetoder og kvalitet. DOCG-vine er en garanti for, at vinen er af høj kvalitet og repræsentativ for den region, den kommer fra.

Vinflaske med Rødvinen Sagrantino fra Montefalco i Umbrien i Italien

Et område, der har opnået DOCG-status, er Umbrien i det centrale Italien. Umbrien er berømt for sin vinproduktion og har flere DOCG-vine, herunder sagrantino di Montefalco, der er fremstillet af sagrantino-druen. Sagrantino-druen er en sjælden og unik drue, der kun dyrkes i Umbrien, og den er kendt for sin fyldige, tætte struktur og intense, frugtige smag. Sagrantino di Montefalco DOCG er en dyb rød vin, der er perfekt til at nyde med kødretter eller som aperitif.


Udover sagrantino di Montefalco DOCG, producerer Umbrien også andre DOCG-vine, herunder Torgiano Rosso Riserva DOCG og Orvieto Classico DOCG. Disse vine er også fremstillet af lokale druer og opfylder de strenge krav til oprindelse, produktionsmetoder og kvalitet, der kræves for at opnå DOCG-status.


DOCG-klassifikationen er en garanti for, at en vin er af høj kvalitet og repræsentativ for den region, den kommer fra. Umbrien er et område, der har opnået DOCG-status for sine fremragende vine, herunder sagrantino di Montefalco, der er fremstillet af den unikke sagrantino-drue. Hvis du vil opleve den bedste italienske vinproduktion, er DOCG-vine et sikkert valg.


Vi har i vores webshop flere vine med den prestigefyldte DOCG klassifikation. Alt der er i vores butik er af allerhøjeste kvalitet, så en ekstra klassifikation er sådan set unødvendig! Tjek ud om vi har ret, bestil i dag og vi pakker imorgen!
bottom of page
Trustpilot