top of page

Bocale

Opdateret: 23. dec. 2021

- Flere generationers sjæl på flaske


I mere end 100 år har familien Valentini boet i Montefalco i Italiens grønne hjerte, Umbrien. Mændene i familien har stolt tradition med at arbejde i marken og frembringe fantastiske råvarer, som Italien er kendt for. I 2002 stiftede familien Valentini vingården Bocale, lokaliseret 10 km syd for Montefalco, Umbriens hovedstad for vinproduktion.Logo fra naturvin producent Bocale fra montefalco i Umbrien der drives af vinbonde
Bocale Logo

Bocale er betegnelse for en traditionel 2 liter vinkande, som blev brugt ved familieforsamlinger i Italien, som også er afbilledet i Bocales logo. Det indikere på fineste vis familien Valentinis filosofi, vin skal skabe glæde og bringe mennesker sammen.


Grundet den stærke landmandstradition i familien Valentini, stiler de efter vinen de producerer skal repræsentere jorden den er groet i. De har derfor helt fra begyndelsen valgt at producere vine så rene som overhovedet muligt, for de egenskaber druerne er født med, ikke skal gemmes bag tilsatte stoffer. Vinene er derfor veganske, uden spor af æg eller mælk i produktionen, der normalt kunne bruges til at tilpasse viskositeten af vinen.


Vinene er produceret uden pesticider, man lader græs gro langs vinstokkene for at modvirke erosion af jorden og fordampning af vand, derudover kan man for enden af hver række af vinstokke finde store smukke rosenbuske, der helt naturligt holder vinlus på afstand af stokkene.

Vinsmagning hos vinbonde af Vinglas, der drikkes naturvin, Rødvin og Hvidvin orangevin
Vinsmagning

I selve modningen af vinene bruges ingen tilsat gær, ingen mikrofiltre og kemiske stabilisatorer bliver brugt. Med andre ord, der produceres kun rene naturvine hos Bocale. Det er derfor det arbejde der foregår på marken, der får lov til at skinne igennem i vinene.

Vingården Bocale er gået i arv til Valentino Valentini (Verdens mest italienske navn), som viderefører traditionerne og hver dag arbejder for at producere vine, der smager af der de er groet kun tilsat kærlighed og lidt af hans sjæl.Find hele udvalget af de fantastiske vine her hos Rusticone.dk


Husk og melde dig ind på sitet, for at få notifikationer på bloggen, samt modtage invitationer til lækre events.


#IoBevoSagrantino


bottom of page
Trustpilot