top of page

Beskyt din vin mod UV-skade: Sådan opdager, undgår og bevarer du kvaliteten

-UV-stråling kan ændre smagen og farven på vinen. Lær hvordan man opdager og undgår skader ved at opbevare vinen korrekt.


UV-stråling kan have en stor påvirkning på vin, da det kan ændre smagen og farven på vinen. UV-stråling kan forårsage oxidation og skade på vinens aroma og smag.


Vinmark fra Montefalco i Umbrien i Italien. Vinranker der producerer sangiovese med vinbonde på marken

Det er muligt at opdage UV-skade på vin ved at se efter ændringer i farven. Vin, der er blevet skadet af UV-stråling, vil ofte have en misfarvet eller grumset farve. Derudover kan en skarp og bitter smag eller mangel på aroma også være tegn på UV-skade.


UV-skade opstår, når vinen udsættes for direkte sollys eller kunstig UV-belysning. Derfor er det vigtigt at opbevare vinen i mørke eller i flasker, der er beskyttet mod UV-stråling.


For at undgå UV-skade på vinen, er det vigtigt at opbevare vinen i et mørkt og køligt sted. Dette kan gøres ved at opbevare vinen i en kælder eller ved at bruge specielle UV-beskyttende flasker. Derudover kan det også være en god idé at bruge UV-beskyttende folie eller gardiner for at beskytte vinen mod sollys, hvis den opbevares i et vindue.


I alt er det vigtigt at tage skridt for at beskytte vinen mod UV-stråling for at bevare dens smag og aroma. Ved at følge ovenstående råd, kan man minimere skaden og sikre, at vinen forbliver i god kvalitet.

bottom of page