top of page

Anmeldelse Bocale Montefalco Rosso


Bocale Montefalco Rosso DOC vegansk naturvin

Vi har mange gode værdier hos Rusticone

når vi handler vin, men den vigtigste er: Vinen skal smage godt! Vi har smagt vidt og bredt omkring, og vi elsker vinene i vores sortiment. Men man kan udvikle følelser for sine vine, som var det dine børn, derfor er det altid nervepirrende når andre skal vurdere og smage på dem. Men ikke desto mindre har vi ladet Ulrik Houlberg, Danmarks flittigste vinanmelder, smage vores sortiment fra Bocale. Efter levering kan man kun sidde spændt tilbage og afvente dommen, med samme spænding som de dage man tjekker årsopgørelsen efter om man skal have penge tilbage i skat. Ventetiden er ovre, dommen er klar! Vi vil gennemgå anmeldelserne af vinene i de kommende indlæg og har det vakt din interesse, så smut ind på vores webshop og smag efter om vi og Houlberg har ret i, at vinene vi fører smager fantastisk.


Den første vin Houlberg har anmeldt er vores Bocale Montefalco Rosso DOC, vinen er på 70% Sangiovese, 15% Sagrantino, 10% Merlot og 5% Colorino. Og er som alle andre Rusticone vine, naturlige, biodynamiske, veganske og helt uden kunstige tilsætningsstoffer. Houlberg starter med beskrivelse af næsen:


“WAUW for en næse …Der er sødme, finsk lakrids, vanilje, landlighed, godt med blommer, kirsebær, brombær, teak- eller mahognitræ, tulipaner og violer. Her smelter sødme og balsamiske noter helt sammen.”


Rødvin i glas svinges rundt

En af de helt store nydelser ved kvalitetsvin, er den oplevelse der opstår bare ved duften, hvor man kan forsvinde væk i duftesansens stimuli. Men smagen er jo også vigtig! Houlberg beskriver den således:


“I munden er vinen lidt lysere end duften fortalte … ren med søde kirsebær, blommer, totalt blide og nærmest søde tanniner, blid med lette krydderier og blid balsamisk syre. Smagen er sådan meget straight forward og giver en ganske habil Montefalco Rosso.”


Man bliver med andre ord ikke skræmt væk af vores Montefalco Rosso, men får samtidig muligheden for at afprøve Sagrantino druens egenskaber!


Du finder Bocale Montefalco Rosso i vores Webshop


Hvis du har lyst til at læse hele anmeldelsen med point-givning af Houlberg finder du den her!


bottom of page